"Ja se valtakuntamme oli kuusia korkeampi
ja ne ruhtinatar ja ruhtinas hallitsi kaikki hommat.
Ja sitten kun juotiin viiniä, me puhuimme tulevista ja
me unelmoitiin siitä, että juuri tällaista olisi."
-Ilpo Tiihonen-

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Yläkerran lattia käsittelyssä

Viime päivinä ollaan saatu vääntää porrastoimittajan kanssa. Asiasta en jaksa enää sen enempää valittaa, mutta mehän ollaan nyt ajateltu, että oltaisiin sisällä viikkoon kahdeksan mennessä. Portaiden toimitusaika papereiden mukaan piti olla 4-6 viikkoa, joka me oltiin huomioitu ja oltu porrasfirmaan yhteydessä hyvissä ajoin. Tilausvahvistuksessa luki kuitenkin asennus viikolla 9. Just. Rouva otti puhelimen kauniiseen käteen ja keskustelun jälkeen toimitus on nyt sitten viikolla 6-7 ja asennus viikolla 7. Kaidelasia emme vielä siiheksi saa, vaan tilalle tulee joku vanerilevy väliaikaisratkaisuksi. Eiköhän tuon asian kanssa voi kuitenkin elää. Tiesimme jo etukäteen että noissa on pitkä toimitusaika.
Talo on nyt sitten kaakeloitu! Tai no teknisen tilan lattia on jäljellä, mutta sitä ei pystytä vielä kaakeloida kun sinne tulee jotain sähköjuttuja vielä. Kodinhoitohuoneen lattia on vielä saumattava ja se on sitten siinä. Yläkerrassa on vaatehuoneen, ison makuuhuoneen ja Matildan huoneen lattiat hiottu ja käsitelty. Kävin tänään ne toiseen kertaan maalaamassa ja Matilda pääsi sillä aikaa luistelemaan isänsä kanssa. Nuo lattiat ovat siis ihan perus lautalattiaa, joka käsiteltiin Osmocolorin öljyvahalla (sävy mustanruskea). Lopputulos on ihan älyttömän hyvä. En vielä viitsinyt ottaa kuvaa kun käsittely oli kahteen kertaan tehty, koska lattia oli vielä kostea ja väri muuttuu vielä kuivuessaan. Kuvissa näkyy lattia kertakäsittelyn jälkeen. Toisen kerran jälkeen väri on vähän ruskeampi ja tasaisemman/siistimmän näköinen muttei tummempi. Käsittely oli helppoa muuten, mutta optimaalisen värimäärän saaminen telaan oli vähän hankalaa. Aluksi kävin pensselin kanssa läpi seinien vierustat ja sitten vaan telalla. Osmocolorin sivuilla oli hyvät ohjeet videon kera ja olen tyytyväinen. Aluksi hirvitti kun aloin pensselillä sutimaan että saa nähdä tuleeko ihan liian tumma mutta kun telan kanssa sai alkaa maalaamaan niin huomasin ettei se edes ole kovin tumma.
Tänään tuli pyykkikone ja kuivausrumpu ja piakkoin varmasti loputkin kodinkoneet. Tällä viikolla tulee kalusteet yläkerran kylpyhuoneeseen ja varmaan sitten ensi viikolla saisi kodinhoitohuoneen kalusteet tulla. Nuo kalsuteet on valmiina keittiöfirmassa muutaman kilometrin päässä ja on ihan kätevää että voi soittaa että nyt voisit tuoda seuraavat kalusteet. Sähkömies on kutsuttu myös paikalle. Seuraavaksi sitten listoitetaan...

.
Lattia hiottuna.
 
Isoa makuuhuonetta ja vaatehuonetta ennen käsittelyä.

Komero maalattuna.
Lattian reunat pensselöity ensin.
 
Seuraavaksi telan kanssa pitkittäissuunnassa.

Komerosta lähikuvaa.

Matildan huoneen lattia käsitelty kertaalleen. Tässä lattia on vielä märkä.

Ison makuuhuoneen lattia kuivuneena juuri ennen toista käsittelykertaa. Toisen kerran jälkeen tulos on lähinnä tasaisempi ja kirkkaampi.


Tuo seinä on maalattu vasemmasta reunasta tänään ja pesuhuoneessa odottaa pyykkikone ja kuivausrumpu pääsyä paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti