"Ja se valtakuntamme oli kuusia korkeampi
ja ne ruhtinatar ja ruhtinas hallitsi kaikki hommat.
Ja sitten kun juotiin viiniä, me puhuimme tulevista ja
me unelmoitiin siitä, että juuri tällaista olisi."
-Ilpo Tiihonen-

torstai 26. tammikuuta 2012

Vessakin toimii jo

Saunan runkoa.
Sauna valmistuu.
Saunanoven karmitkin on nyt paikoillaan toisin kuin kuvassa
Alalaude ja kiuas.
Suihkujen laittoa.
Sauna on nyt valmis ja ollaan siihen tyytyväisiä. Listatkin on paikoillaan katossa ja ovien ja ikkunoiden ympärillä. Saunassa täytyy vähän maalailla vielä sieltä täältä, lähinnä niitä paneelien rakoja, joista puu loistaa läpi. Malli on ihan loistava kun aletaan saunoa lasten kanssa. Toivottavasti ei kyllästytä tuohon mustaan ainakaan ihan heti. Puutavaraa jäi kyllä aika paljon yli että eiköhän siitä yhdet lauteet vielä veistäisi...
Viikonloppuna meillä oli molempien vanhemmat auttamassa ja saatiin kodinhoitohuoneen kalusteet paikoilleen ja listoja siinä sivussa. Siivoustakin harrastettiin niin paljon että nyt on ihan eri näköistä.
Kodinhoitohuoneeseen tuli kaappeja molemmille seinille ja nyt ainakin tuntuu että kaappitilaa on paljon. Katsotaan viiden vuoden päästä onko sitä sitten enää riittävästi:)

Kodinhoitohuone ennen kaappeja.
Kattolistoja ja taustalla kodinhoitohuoneen kaapeista osa.
Valmista kodinhoitohuonetta.
Kodinhoitohuonetta toiselta seinältä.
Edelleen kodinhoitohuonetta.
Rouvan likapyykkikorit.
 Ikkunoiden ympärykset on myös valmiina, samoin pilarit on nyt kaikki hiottu ja maalattu. Faffa on ollut suurena apuna tällä viikolla listotuksessa ja hän on maalannut niitä aika paljon. Nuo listat vaan on aivan sysip*skaa tavaraa josta reklamoin talotehtaalle. Lupasivat lähettää uusia pikimmiten. Saa nähdä tuleeko yhtään sen parempaa laatua tilalle.
Kaikkien ovien ja ikkunoiden ympärykset näyttää tältä.
 
Isäntä listottaa kattoa portaiden kohdalta.
 
Olkkaria.
Alakerran makuuhuone.

Kodinkoneita on alkanut tulla.


Pikkasen siistimpää alkaa olla.

Kulmalistoja maalattuna.


LVI-asentaja on heilunut raksalla nyt myös melkein koko ajan ja tadaa...tänään saa alkaa käyttää vessaa. Yläkerran lattiat on valmiiksi käsitelty tuota keskikohtaa lukuunottamatta. Isäntä sen varmaan tänään hioo, jotta saan käsitellä senkin nyt valmiiksi. Sen jälkeen puuttuu oikeastaan vain loput listat ja väliovet. Porrasasiakin on nyt seljennyt niin, että portaat tulevat kuten on luvattu viikolla 6-7 ja viikolla 7 on asennus. Samalla laitetaan väliaikanen kaide ja viikolla 9 saamme varsinaisen lasikaiteen. Tuo lasikaide tullaan asentamaan sitten erikseen. Porrasfirman myyjä yritti, että meidän pitäisi asentaa kaide itse tai maksaa erikseen kaiteen asennukset lähemmäs tonni, jos he tulevat sen jälkeenpäin asentamaan (Ai että onko hyvä tuntiliksa jollain?). Tuosta nyt sitten olen saanut taistella kyllästymiseen asti. Sehän ei ole meidän vika jos heillä on ongelmia toimitusaikojen kanssa. Yrittivät vielä viimeiseen asti syyttää meitä, että ollaan tilattu kaide liian myöhään. Pääsimme nyt kuitenkin yhteisymmärrykseen asiasta ja varmistelin toissapäivänä vielä että pitäähän aikataulu. Onneksi varmistin, sillä portaita ei oltu edes vielä piirretty, saati pistetty tuotantoon. Siinä tuli taas vietettyä tovi puhelimessa ja nyt on portaat piirretty ja tuotannossa. Täytyy varmasti vielä jossain vaiheessa soittaa ja kysyä että varmasti ollaan aikataulussa :/
Loppua kohden tässä ollaan menossa ja valmista tulee. Alakerrasta nyt puuttuu lattia mutta se laitetaan niin myöhäisessä vaiheessa kuin mahdollista. Listoja puuttuu vielä, samoin väliovet sieltäkin. Ja edelleen alakerran makuuhuoneen katto on maalattava toiseen kertaan. Korkean tilan halkovat pilarit odottaa myös maalausta. Sähkömies tulee myöskin jossain vaiheessa tekemää viimeiste jutut. Hän meinasi, että hänen työnsä ei ota enää muutamaa päivää kauempaa ja hän haluaa tulla sitten, kun ollaan juuri muuttamassa ja kaikki paikat on siivottu. Muuten on sellaista pientä viimeistelyä siellä ja täällä, joista osa ottaa aika paljon aikaa. Rouvan vaatekaappidilemmakin on ratkennut, mutta saa nähdä, koska päästään kaappiostoksille. Nyt mä lähden kokeilemaan vessaa.
  
Alakerran vessasta.

Faffa listoittaa.
Väliovet ja jalkalistat puuttuu.
Matildan huonetta.
 
Yläkerran vessa.
"Rakentakaa te muut, mä nukun nyt tässä"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti