"Ja se valtakuntamme oli kuusia korkeampi
ja ne ruhtinatar ja ruhtinas hallitsi kaikki hommat.
Ja sitten kun juotiin viiniä, me puhuimme tulevista ja
me unelmoitiin siitä, että juuri tällaista olisi."
-Ilpo Tiihonen-

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Vähiin käy ennen kuin loppuu

On melkein uskomatonta, että ollaan tultu niin pitkälle, että talo alkaa olla loppusuoralla. Sauna on valmis ja siitä tuli hieno. Isäntä nikkaroi sen ihan itse ja sai vähän käyttää luovuuttaan. Ollaan tyytyväisiä lopputulokseen. Paneeleita joutuu vielä vähän maalailla kun tosiaan mentiin paneloimaan sauna ennenkuin maalattiin ne...
Loppuviikosta on ilmestynyt wc-pönttöä ja kraanaa. Kodinhoitohuoneen kalusteet laitettiin paikoilleen eilen ja samalla on listoitettu pikkuhiljaa. Nyt on kaikki kiintokalusteet paikoillaan. Itse käsittelin eilen Alexin huoneen lattian ja maalailin jalkalistoja samalla sävyllä. Huomenna lähtee soitto talotehtaalle noista listoista, sillä ne ovat todella huonolaatuisia. Eilen otin kaksi pakettia auki maalattavaksi ja alle puolet oli kunnollisia. Noista listoita soitimme jo talotehtaalle silloin kun saimme ne ja sovimme, että aloitetaan listoitus niillä mitä on ja ilmoitetaan kuinka paljon tarvitaan lisää. LVI-asentaja on istunut kaksi päivää teknisessä kopperossa kytkemässä ja asentamassa, ensi viikolla tulee sähkömies.
Nyt on tosiaan sitten tuota listoitusta, joka vie aika paljon aikaa. Samoin nyt pitää siivota, siivota ja siivota. Yläkerran vessassa on kiintokalusteet paikoillaan, samoin wc-pönttökin. Sinne tulee vielä suihkukaappi, joka on männäviikolla tilattu. Yläkerran makuuhuoneisiin tulee patterit ja yläkerran aulan lattia pitää vielä hioa ja maalata. Alakerrassa tosiaan nyt sauna, pesuhuone ja kodinhoitohuone alkaa olla viimeistä silausta vaille valmiit. Suihkut ja pesuallas pitää asentaa ja saunaan kiuas (joka seisoo jo paikoillaan) sekä valaistus. Alakerrasta puuttuu vielä lattia, joka asennetaan sitten juuri ennen portaita. Alakerran makuuhuoneesta puuttuu listat ja katto pitää maalata toistamiseen. Molempiin vessoihin täytyy vielä asentaa peilit.
Alakertaan tuulieteiseen tilattiin iso säilytysjärjestelmä, joka on n.260cm leveä ja lattiasta kattoon. Yläkerran makuuhuoneisiin tarvitaan myös vaatekaapit. Ongelma on vaan se, että niihin on todella vaikea löytää kaapit vinon katon takia. Esim. lasten huoneisiin voisi tilata mittatilaustyönä kaapit, mutta hinta lähentelee tuhatta euroa per kaappi ja se on mielestämme liikaa.
Lisäksi huomenna lähtee taas soitto porrastoimittajalle. Ikipäivänä en tuosta firmasta portaita tilaisi, ellei ne kuuluisi tuohon talopakettiin. Portaat on luvattu meille viikolla 6-7 ja asennus viikolla 7. En vain pysty tuohon aikatauluun luottamaan, ennenkuin näen omin silmin portaat paikoillaan.
Tulevalla viikolla isäntä pitää loput neljä päivää isyyslomaa (lue: rakennuslomaa) joten hän on töissä vain maanantina ja loppuviikko voidaan laittaa rakentamiseen ja toivottavasti viikon päästä ollaan taas lähempänä muuttoa. Nyt myös tuntuu tosi hyvältä, että kesällä tehtiin ulkopuoli valmiiksi terasseineen. Olisi melko ikävää alkaa nyt, kun sisäpuoli alkaa valmistua, alkaa miettiä, että ulkopuoli on vielä jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti