"Ja se valtakuntamme oli kuusia korkeampi
ja ne ruhtinatar ja ruhtinas hallitsi kaikki hommat.
Ja sitten kun juotiin viiniä, me puhuimme tulevista ja
me unelmoitiin siitä, että juuri tällaista olisi."
-Ilpo Tiihonen-

perjantai 6. tammikuuta 2012

Nyt niitä kuvia sitten

Eilen tilattiin saunaan kiuas. Päädyttiin Harvian 9 kW:n Kivi- kiukaaseen. Esitteen mukaan 6,9 kW:n kiuas olisi riittänyt just ja just saunan koon mukaan, mutta ystäväpariskunnan ja myös myyjän suosituksesta otettiin tuo tehokkaampi. On tullut kuulemma valituksia että jos sauna on ollut just ja just sen kokoinen, että pienempi kiuas riittää, ei se kuitenkaan sitten käytännössä ole oikein riittänyt ja saunan lämmittämiseen on mennyt puolen tunnin sijaan puolitoista tuntia. Hinnassa on kuitenkin vain se satanen eroa joten eiköhän sen "tienaa" sitten sähkölaskussa. Eilen tehtiin saunaa ja isäntä kaakeloi kodinhoitohuoneen seinän. Tänään kodinhoitohuoneen lattiaa aletaan eristämään, ja sunnuntaihin mennessä sen on tarkoitus olla valmis ja pääsee kaakeloimaan senkin. Pian on noi kaakelointijutut historiaa. Tuo pesuhuone on ollut kyllä sellanen ongelma tän rakennusprojektin aikana. Yksi ongelma oli pesuhuoneen ikkuna ja kuinka senkin ympäriltä kaakelioidaan. Ei siinä muuten mitään mutta ikkuna-aukko oli muurattu liian suureksi. Nyt joudutaan laittamaan ikkunan ympärille ylimääräinen lista.
                  
Tänään on myös tarkoitus hioa yläkerran lattia. Suunnitelmissa on nyt saada lattia hiottua ja vahattua, jotta saadaan väliovet paikoilleen yläkertaan ja saadaan sitäkin pinoa pienemmäksi. Tuntuu jotenkin huikeelta, että ollaan nyt tässä vaiheessa ja oikeesti alkaa se muutto häämöttää. 

Isäntä piirsi eilen meidän saunan. Otettiin myös saunan ovi käsittelyyn ja minä maalasin senkin stten mustaksi:) Siinä maalatessa tuumailin, että siinäkin meni työtunteja kun irrotettiin lasi irti ja maalattiin kahteen kertaan sen sijaan että oltaisiin vaan isketty se paikoilleen sellaisenaan. Mutta kun nyt kerran rakennetaan niin rakennetaan sitten sellaista kun halutaan.

Aloin eilen myös miettiä vaatekaappeja, mitä ja mihin? Yläkerrassa on vaatehuone isossa makuuhuoneessa, mutta en alua siitä tehdä vaatekaappia vaan siellä voi säilyttää esim. toppatakkeja ja juhlavaatteita yms. Isoon makuuhuoneeseen on suht helppo saada kaapit mutta kaksi pienempää on vähän hankalia. Tällä hetkellä mietin tilata Ikeasta ihan tavalliset vaatekaapit (halvalla) ja sahata ne päältä viistoon niin, että ne saa ”upotettua” vinon katon alle. Alakerran isosta makuuhuoneesta tulee leikki/työhuone ja sinne ei nyt luultavasti heti alkuun laiteta vaatekaappeja vaan hankitaan ne sitten kun me jonain päivänä muutetaan siihen huoneeseen. Eteiseen on tarkoitus tilata meidän keittiöfirmasta liukuovellinen peilikaappi. Noita kaappeja voi myöhemmin sitten tarpeen mukaan miettiä lisää.
Huonekaluostoksiakin pitäisi miettiä mutta tuntuu ettei nyt oikein kiinnosta. Meidän nykyiset huonekalut ei vaan mitenkään sovi tyyliltään uuteen kotiin, joten aika paljon on hankintalistalla.  Nyt ei vaan oikein huvita miettiä niitä eikä oikein osaakaan. Sitten kun on hetken asunut niin ehkä sitten osaa paremmin ajatella mikä sopii ja mikä ei. Tarkoitus on sekoitella uutta ja vanhaa ja voi mennä hetki, ennenkuin on löytynyt just ne mitkä sopii meille. Ruokapöytä on nyt kuitenkin haussa alkuun, päätin jo kauan sitten että tuo rotisko ei meille uuteen kotiin tule! No, luultavasti tulee, kun ei tässä nyt ehdi mitään ruokapöytiä katsella. Varovasti ehdotin että josko oltais käyty Maskussa katsomassa kun niillä on nyt alekin mutta noup, ei nyt malta. Nyt niitä kuvia.


Alakerran vessaa ennen keittiökaappeja. Tuo latian rajassa oleva lista on samaa, joka kiertää kaikki ovet ja ikkunat. Tuokin on meidän omaa designia ja ratkaisu, joka mahdollisti sen, että voidaan laittaa hirsipaneeli osaan seinistä.

Lattia- ja ovipinot.


Alakerran vessan lavuaari. Yläkertaan tulee sitten vähän käytännöllisempi:)

Alakerran vessaa. Noiden mustien laattojen päälle tulee iso peili joka kehystetään tuppilaudalla. Peiliä ei saanut laittaa suoraan kosteuseristeen päälle joten käytimme noita ylijääneitä kaakeleita.

Teipit vedetty nurkkiin silikooneja varten. P*skastakin vain on.

Herra teippaamassa.



Millähän tuosta kaikesta rakennuspölystä pääsee eroon....

Alakerran lattia on Timberwisen Black&White harjattu öljyvahattu rustiikkinen tammiparketti.

Matilda siivoaa.

Saunan lauteiden runkoa maalattuna.

Sauna valmistuu. Seiniä joutuu vielä maalailla koska joistain kohdista loistaa puunväri vielä:)
 
Keittiö on listotettu.

Tässä näkyy tuo ikkuna...
Talvi on tullut tännekin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti