"Ja se valtakuntamme oli kuusia korkeampi
ja ne ruhtinatar ja ruhtinas hallitsi kaikki hommat.
Ja sitten kun juotiin viiniä, me puhuimme tulevista ja
me unelmoitiin siitä, että juuri tällaista olisi."
-Ilpo Tiihonen-

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Lunta!

Ihanaa, lunta! Ja koko ajan tulee lisää. Naapurit varmaan luulee, että mulla on vintti täysin pimeenä kun oon heti tontilla lumikolan kanssa raapimassa kun tulee pari lumihiutaletta. Mutta mikäpä siinä, me ollaan melko ulkoilmaihmisiä niin on kiva olla ulkona kun on jotain tekemistä. Ja onneksi ei ole vielä sitä nurmikkoa niin ei kevällä tarvi sitten ruohoa ajaessa kuunnella sitä ihanaa kolin kolin kolin ääntä kun talvella nurtsille kolatut kivet ropisee ruohonleikkurissa.
Kaakelointihommien suhteen alkaa näkyä nyt valoa tunnelin päässä. Nyt on enää kodinhoitohuone jäljellä ja sitäkin on jo aloitettu. Isäntä on kummisetänsä kanssa kaakeloinut ja saumannut saunan ja pesuhuoneen loppuun ja isäntä veteli sinne tänään viimeiset silikoonit. Alakerran vessa on myös ollut työn alla. Sinne laitettiin kiintokalusteet yhdelle seinälle ja sille seinälle tulee ”kivilaattaa” vai mitä nyt onkaan. Mitään peilikaappeja ei tule vaan iso peili, jonka taakse laitettiin ylijääneitä kaakeleita. Peili kehystetään tuppilaudalla, jotka käsitellään samalla Osmocolorin vahalla kuin kaikki ikkunan ja ovien reunuslaudat. Peilin sivuille tulee lamput. On tuo isäntä vaan kätevä käsistään kun toteuttaa meikäläisen toivomuksia:)
Kodinkoneet on nyt hankittu ja päädyimme Bosch merkkisiin. Toivottavasti ajavat asiansa. Noiden kanssa ollaan väännetty ja käännetty nyt niin kauan. Jos noista ei ole mihinkään niin tiedetään sitten ensi kerralla. Enää on liesituuletin hankittavana ja paria erilaista ollaan katseltu. Saarekemallisista vaan ei ole niin älyttömästi mistä valita. Kodinkoneet saapuu tammikuun viimeisellä viikolla. Portaat on nyt myös tilattu ja itselläni oli heidän kanssa hieman ongelmia siksi tilaaminen kesti ja kesti. Olen sitä mieltä että myyjän täytyy antaa kaikki oleellinen tieto mitä tarvitaan kun portaita tilataan. Tämän myyjän kanssa olisi itse pitänyt osata kysyä kaikki asiat, joista ei ole harmainta aavistustakaan. No, joka tapauksessa saamme portaat viikolla 5-6. Siihen mennessä täytyy olla lattia valmiina paikoillaan ja nuo portaat on sitten koko lailla se viimeinen juttu.
Tänään alettiin myös tehdä saunaa. Isäntä on sen suunnitellut itse ja toivottavasti pian saa laittaa kuvia lopputuloksesta. Oltiin tänään raksalla koko perhe ja minä maalasin saunan runkoa ja lauteita sitä mukaa kun isäntä sahasi niitä. Käsittelemme lauteet Supi Saunavahalla (sävy:Musta). Niistä ei tule ihan mustat, vaikka väri onkin olevinaan mustaa, vaan tummanruskeat.
Huomenna on tarkoitus jatkaa tuon saunan parissa jotta päästään olohuoneessa lojuvasta puutavarasta eroon. Mikäli isäntä saa kaakelointiapua huomenna niin minä ajattelin maalata lisää ja mahdollisesti pestä ikkunat ulkoapäin, jos vain suinkin mittari on plussan puolella.

Ja sitten tämä ihana Bloggeri taas päätti jumittaa. En saa lisättyä/ladattua kuvia ja just kun oli paljon uusia...Aargh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti