"Ja se valtakuntamme oli kuusia korkeampi
ja ne ruhtinatar ja ruhtinas hallitsi kaikki hommat.
Ja sitten kun juotiin viiniä, me puhuimme tulevista ja
me unelmoitiin siitä, että juuri tällaista olisi."
-Ilpo Tiihonen-

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Panelointia vol. 100 tai jotain....

Ei sitten saatu latoa tänä viikonloppuna. Tarkoitus oli lauantaina mennä hakemaan se, mutta kuski, jonka oli tarkoitus se ajaa meille, oli sairastunut. Eipä mahda mitään. Yläkerran panelointi alkaa olla valmis, vaatehuoneen ja kylpyhuoneen katto puuttuu vielä, samoin seiniltä muutamasta kohdasta yksi tai kaksi paneelia. Meille kävi nyt niin että paneelit loppuivat kesken ja mietittiin, viitsitäänkö soittaa tehtaalle että lähettäisivät lisää. Paneelit olisivat riittäneet ihan hyvin, mutta me laitoimme sitä sellasiinkin paikkoihin, joihin sitä ei ollut tarkoitettu. Esim. korkean tilan palkit, vaatehuoneen sisäseinät, wc:n seinät. 
Yläkerran vessa on myös villoitettu ja sinne laitetaan seuraavaksi kipsilevyt jotta lattia saadaan valettua. Perjantaina meni aikaa ladon "perustusten" laittamiseen. Tänään on myös siivottu, lakastu ja imuroitu yläkerta. Nyt on alakerta jäljellä. Se onkin ihan täynnä puutavaraa. Kunhan nyt saadaan se lato ja kaikki ylimääräinen puutavara sinne... 

Portaitten kohdalta. Kuten kuvasta näkyy, seinät täytyy pestä ennen kuin niitä voi alkaa maalaamaan uudelleen.

Tätä kohtaa me monesti mietittiin sillon kun oltiin tilattu talopaketti ja alottamassa tätä urakkaa, että kuinka ihmeessä saamme tämän vinon katon ja avoimen tilan valmiiksi ja paneloitua. Siinä se nyt on, vailla toista maalikerrosta ja listoja:)


Yläkerran kylpyhuoneen ovelta.

Isoa makuuhuonetta.

Portaitten kohdalta, yläpäästä.



Kylpyhuone.


Näin siistiä ei ole ollut aikoihin.




Seuraavaksi täytyy saada lisää seinäpaneelia, jotta saadaan ne viimeiset paikoilleen. Alkerta täytyy siivota ja yläkerran vessaan kipsilevyt, lattialämmitysputket ja valu. Seinät ym. täytyy pestä villasta ja pölystä. Aika pian teemme varmasti saunan/pesuhuoneen, jotta pääsemme niistä materiaaleista eroon. Pesuhuoneen yhdelle seinälle laitetaan Wedi-levy, jotta voimme kaakeloida sen ja samalla ottaa huomioon painumisen. Tällä hetkellä tuo suursiivous tuntuu melko tärkeältä, koska pian on hieman vaikea ehdä mitään kun hukkapuuta on niin paljon joka paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti