"Ja se valtakuntamme oli kuusia korkeampi
ja ne ruhtinatar ja ruhtinas hallitsi kaikki hommat.
Ja sitten kun juotiin viiniä, me puhuimme tulevista ja
me unelmoitiin siitä, että juuri tällaista olisi."
-Ilpo Tiihonen-

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Alakertaa pitkästä aikaan

Nyt on alakertakin siivottu ja suurin osa seinistä pesty ja imuroitu. Koko talon seinät on nyt maalattu sisältä kertaalleen lukuunottamatta yhtä kodinhoitohuoneen seinää. Näyttää hieman erilaiselta kun näkee jopa vilauksen lattiaakin:) Edelleen vähän mietityttää tuo maalaaminen, että maalataanko kaikki vielä toiseen kertaan. Paneelien ja oikeiden hirsien sävy ensimmäisen maalikerroksen jälkeen on joissain kohdissa aika erilainen. 
Ulko-ovi on myös laitettu paikoilleen ja täytyy myöntää, ettei edes muistettu minkälainen ovi oltiin silloin vuosi sitten valittu, mutta hyvältä näyttää. Seuraavaksi kiinnoitetään Wedi-levyt ja sitten saa alkaa vetämään kosteuseristeitä. Keittiön ja eteisen isot laatat tulee naapuri laittamaan nyt alkavalla viikolla jossain vaiheessa. Mammutille joudutaan myös soittamaan, koska ollaan saatu vääränlainen ovi kodinhoitohuoneesta pesuhuoneeseen ja samoin kysellä puuttuvista seinäpaneeleista. Nuo nyt ei ole sinänsä mikään ongelma, kaikki on talotoimittajan kanssa hoitunut puhelinsoitolla ja hyvässä jengessä. Ei ole tarvinnut alkaa riidellä. Aina jos jotain on puuttunut tai ollut liian vähän tai sellaista tavaraa ettei olla haluttu käyttää niin hyvin ollaan saatu uudet tilalle yhdellä puhelinsoitolla. Pisteet siitä. 
Ladon kanssa kävi nyt niin, että kuskilla on "parempaa" tekemistä eikä häntä nyt sattuneesta syystä saada kiinni. Hänen piti tulla ajamaan lato meille kokonaisena ja nostaa paikoilleen. No, se siitä. Lato laitetaan nyt osiin ja keskiviikkona tai torstaina saamme sen tontille ja joudutaan itse se kasaamaan paikoilleen. Toivottavasti tulee joku yhtä kaunis syyspäivä kuin mitä nyt viikonloppuna on ollut niin mikäs siinä.

Keittiöstä.
Isäntä maalaa.

Rappusten paikka ja ovi tuulieteiseen.

Tämä päätyseinä on nyt sitten enää maalaamatta.
Vasemmalla keittiö ja oikealla makuuhuonetta.

Keittiötä.

Meidän ihanat ikkunat.
Maalaus kesken. Keittiö ja olohuone ovat ihanan valoisat. Nyt kun on siivottu niin se huomaa kunnolla. Samoin aurinko lämmittää isojen ikkunoiden läpi todella paljon - ilmaista lämpöä:D

Tuulieteinen ja meidän ulko-ovi.
Nyt näyttää siltä, että me oikeesti joskus vielä asutaan tuolla ja muutenkin ollaan niin tyytyväisiä. Meille tulee niin ihana ja meidännäköinen koti. Ollaan myöskin saatu talo ihan hyvälle mallille ennen kuin vauva syntyy. Varmasti tulee vähän taukoa sitten siihen alkuaikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti