"Ja se valtakuntamme oli kuusia korkeampi
ja ne ruhtinatar ja ruhtinas hallitsi kaikki hommat.
Ja sitten kun juotiin viiniä, me puhuimme tulevista ja
me unelmoitiin siitä, että juuri tällaista olisi."
-Ilpo Tiihonen-

maanantai 1. marraskuuta 2010

Unelmakodin rakentaminen on nyt alkanut!

Olemme suunnitelleet oman kodin rakentamista jo jonkin aikaa ja erilaisia malleja ja tyylejä on tullut vertailtua. Pikkuhiljaa sekä minulla että miehelläni alkoi kyteä ajatus omasta hirsitalosta. Hirsitalossa meitä houkutteli luonnonmukaiset materiaalit (ei mitään muovia tai lasivillaa), rakenteiden hengittävyys ja tietysti myös tyyli. Olimme jo kesän alussa yhteydessä alueemme Mammuttihirren edustajaan ja mallia ja budjettia alettiin tarkemmin miettiä silloin.

Syyskuussa tapasimme Mammuttihirren myyjän uudelleen ja piirsimme ja suunnittelimme talomallin valmiiksi. Tonttikin oli jo valmiina joten aloimme kyselemään tarjouksia eri hirsitalotoimittajilta. Muutama toimittaja karsiutui pois pelistä heti alkumetreillä ja lopussa meillä oli kaksi varteenotettavaa toimittajaa. Näistä Mammuttihirsi oli parempi sekä hinnan että toimitussisällön suhteen. Talomallimme on muunnos Mammuttihirren Victory Classic 180m2 hirsitalosta. Talosta tulee 1,5-kerroksinen, joka on olohuoneesta yläkertaan avointa tilaa. Hirsi on 270 mm:ä paksua lamellihirttä. Toimitus on viikolla 8.

Tällä hetkellä mies on hoitanut papereita kuntoon ja minä olen kysellyt tarjouksia ja olemme kilpailuttaneet mm. sähkö- ja lvi-töitä ja pohtinut lämmitysmuotoa. Päädyimme maalämpöön ja lisäksi meille tulee myös varaava takka. Tontille on kaikki liittymät hoidettu ja joitain kaivuutöitä niitä varten tullaan tekemään vielä ennen lumentuloa.
Tonttia on muutenkin alettu laittaa kuntoon ja tällä hetkellä kaikki tiellä olevat puut on kaadettu, tontille on tehty ajotie, kaikki ylimääräinen maa-aines (kannot, kivet yms.) on poissa ja huomenna aletaan laittaa murskepetiä perustusten alle. Meillä on ollut todella taitavat kaivurit tontilla töissä ja hommat on edenneet todella vauhdilla. Ensi viikon alusta pääsemme sitten tekemään perustuksia. Kun perustukset on tehty, saamme jäädä odottelemaan talopakettia.


1 kommentti: