"Ja se valtakuntamme oli kuusia korkeampi
ja ne ruhtinatar ja ruhtinas hallitsi kaikki hommat.
Ja sitten kun juotiin viiniä, me puhuimme tulevista ja
me unelmoitiin siitä, että juuri tällaista olisi."
-Ilpo Tiihonen-

lauantai 3. joulukuuta 2011

Keittiötä ja kaakelointia

Keittiö alkaa olla paikoillaan, oikeestaan vaan vetimet ja kodinkoneet puuttuu. Ollaan tosi tyytyväisiä kyllä keittiöön ja se ylitti meidän odotukset. Nyt sitten nähtäväksi jää, onko se käytännössä toimiva.
Kulunut viikko on mennyt lähinnä tuon keittiön ja kaakeloinnin merkeissä. Kaakelointi on loppujen lopuksi aika hidasta hommaa, varsinkaan kun ei olla ammattilaisia. Jälki näyttää kuitenkin hyvältä. Kosteuseristeiden ja sen toisen paksun mömmön laittaminen vie paljon aikaa, koska niiden täytyy aina välissä kuivua tietty aika. Pesuhuoneen valkoselta seinältä jäi sitten kolme laattaa puuttumaan ja saatiin ne onneksi eilen. Laattapisteelle plussaa hyvästä asiakaspalvelusta! Nyt on siis kaakeloimatta pesuhuoneen ja kodinhoitohuoneen lattia, eteinen ja yläkerran kylpyhuone (sitä on kyllä jo alettu eristämään). Tänään on lato saanut kattopellit. Sää on ollut aurinkoinen että ihan mukava olla pihalla. Isäntä on nyt vapaalla keskiviikkoon asti, joten toiveissa lisi, että tuo kaakelointihomma edistyisi. Alakerran pikkuvessan lattia täytyy saumata, koska alkuviikosta tulee kalusteet sinne. Onneks niitä tulee noin pikkuhiljaa, ettei kaikki paikat ole täynnä kiintokalusteita.

Portaat on tilattu Westwoodilta ja ne tosiaan tulee nyt sitten tammikuun puolenvälin paikkeilla. Portaat tulee olemaan petsattua koivua (valkoiset pinnat ja tolpat, ruskeat askelmat ja kaide). Avoimen tilan kaide me vaihdettiin lasiin.
Alakerran lattia tulee joulunalusviikolla ja olis ihan kiva, jos oltaisiin kaakeloitu sitä ennen ja vaikka maalattukin loput, mitä on jäljellä.
Jouluna onkin sitten melkein kolmen viikon loma, joten toiveissa olisi että sen jälkeen voisi alkaa miettiä muuttoa. Listotushomma tuntuu tällä hekellä isolta työltä. Muta näihin kuviin ja näihin tunnelmiin:











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti