"Ja se valtakuntamme oli kuusia korkeampi
ja ne ruhtinatar ja ruhtinas hallitsi kaikki hommat.
Ja sitten kun juotiin viiniä, me puhuimme tulevista ja
me unelmoitiin siitä, että juuri tällaista olisi."
-Ilpo Tiihonen-

perjantai 8. heinäkuuta 2011

Uusia kuvia ja töiden etenemistä

Tontilla tapahtuu paljon ja työt etenevät suhteellisen hyvää vauhtia. Tällä viikolla on maalämpöpumppu saatu paikoilleen ja ensi viikolla toivottavasti saadaan se käyttökuntoon. Takka on myöskin muurattu paikoilleen ja lopputuloksesta tuli parempi kuin odotimme. Takka on ehkä hieman erikoinen, mutta eipähän ole joka tuvassa samanlaista. Meillä on tilauksessa Härmä Airin piippu ja parin viikon sisään pitäisi päästä polttamaan ensimmäiset tulet. Takka on vielä keskeneräinen. Saimme määräyksen polttaa sitä noin 15 kertaa ja sen jälkeen se rapataan ja saumataan valmiiksi. 
Sähkömies on myös ollut täydessä työssä tämän viikon. Paljon on tehty muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin ja mietitty järkevämpiä vaihtoehtoja. Lopputuloksesta tulee kyllä suunniteltua parempi. Mm. valaistusta on mietitty paljon, vaikka se piti olla valmiiksi mietitty:) Nyt kun ollaan oikeasti paikan päällä on paljon helpompi hahmottaa kuinka halutaan esim. spotit ja ulkovalot.
Viime viikolla tulleet sisätilpojen materiaalit on kannettu sisään. Seinäpaneeleja ollaan myöskin maalattu ja sitä mukaa kiinnitetty paikoilleen. Työ on mennyt nyt vähän käsi kädessä sähkömiehen kanssa. Isäntä on paneloinut seiniä ja sähkömies vetänyt sähköjä jne. sitä mukaa. Paneelithan käsitellään Osmocolorin läpikuultavalla puuvahalla (sävy 3111 kuusi). Alunperin oli tarkoitus käsitellä vain yhteen kertaan, jotta puunsyyt jää kunnolla näkyviin. Teimme pari koepalaa ja totesimme että lopputuloksesta tulee lämpimämpi kun käsittelemme seinät kahteen kertaan. Seinät tuntuu tulevan valmiiksi tosi nopeasti. Paneelien käsittely telalla on tosi nopeaa hommaa, paneelit on niin leveitä että yksi seinä tulee nopeasti valmiiksi eikä tarvitse pakkeloida tai hioa mitään. Tekemistä riittää silti....
Ulkopuolen töistä sen verran, että meillä oli eilen lainassa skylift jonka avulla maalattiin molempien päätyjen nokkalaudat ja kiinnitettiin reunatiilet takaisin paikalleen. Käytimme tilaisuutta hyväksi ja kiinnitimme myös räystäiden aluslautoja (osa tosin puuttuu vieläkin, mutta sellaisista paikoista joihin ei skyliftiä tarvita). Terassi alkaa myös olla valmis. Osa laudoista on kiinnittämättä mutta niitä ei voida kiinnittää ennen kuin rännit yms. ovat asennettu. Portaat ja etupuolen terassi on tekemättä myöskin, muuten alkaa olla ulkopuoli valmis. Etupuolelle teemme terassin vasta myöhemmin, koska siitä kuljetaan koko ajan sisään ja ulos ja terassi olisi aika pian entinen. 
Pikkuhiljaa täytyy alkaa miettiä alakerran lattiavaihtoehtoja ja hankkia kaakelit. Tyylit on selvillä, kunhan jostain löytyisi vielä vastaavat tuotteet:) Vaatekaappeja täytyy suunnitella, luultavasti teemme niistä lisätilauksen samaan paikkaan josta otamme keittiön, kodinhoitohuoneen ja wc:t. Kodinkoneitakin ollaan alettu katselemaan ja miettimään mitkä ovat meidän tarpeet niiden suhteen.




Keskeneräinen takka - Tulikivi Ksenia.
Portaiden paikka ja ovi tuulikaappiin.
Paneelia ensimmäisen käsittelykerran jälkeen. Toisen käsittelyn teemme kun paneelit on paikoillaan.

Vasemman puoleinen ovi tuulikaappiin ja oikeanpuoleisesta mennään vessaan.Kuva on otettu aulasta.


Meidän ihana terassi.

Talo toiselta puolelta. Alhaalla näkyy kaivurimme tekemää kivipengerrystä.






Keittiö. Ovesta pääsee terassille. Putki katosta on keittiösaarekkeen liesituuletinta varten.

Vasemman puoleine ovi vie aulasta vessaan ja oikeanpuoleinen kodinhoitohuoneeseen, josta pääsee myös terassille.

Kuva otettu olohuoneesta päin.






Sauna ja pesuhuone.

Olohuoneen ikkuna.

Keittiöstä pääsee ulos terassille.

Taukopaikka:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti